Steliana Sima

Written by on ianuarie 24, 2016

Steliana Sima este o interpreta de muzica populara, nascuta in comuna Cilieni, judetul Olt – Romanati, la data de 6 ianuarie 1965. Inca de cand era la gradinita, mama si educatoarea sa si-au dat seama ca are talent iar mama sa s-a gandit ca ar fi pacat sa iroseasca acest dar.

Astfel ca, din scoala generala, tanara a inceput sa participe la concursuri iar in anul 1983 s-a angajat la Ansamblul “Rapsodia Oltului” si mai tarziu la Ansamblul “Plaiurile Oltului”. In anul 1987, Steliana Sima a fost descoperita de Maria Ciobanu, care a indrumat-o sa participe la concursul de admitere in Ansamblul “Ciocarlia”. Aceasta a avut ezitari la inceput pentru ca ii era teama ca nu va face fata responsabilitatilor si se gandea ca se va afla printre nume mari ale muzicii populare, Maria Ciobanu, Irina Loghin, Ion Dolanescu, Benone Sinulescu si multi altii. Dar in urma incurajarilor Mariei Ciobanu, Steliana si-a luat inima in dinti si s-a inscris la concursul pe care l-a si castigat. Astfel au trecut 20 de ani de activitate in Ansamblul “Ciocarlia”, perioada in care artista a invatat ce inseamna munca, disciplina, respectul fata de muzica, avand parte de zambete si de admiratie dar si de lacrimi.

De-a lungul carierei sale Steliana a lansat mai multe materiale discografice: “Marie, draga Marie”, “Lume, pentru tine cant”, “Mama, cand iti chemi copilul”, “Unde-i satul de altadata”, “Ma intreaba fiul meu”, material care a fost vandut foarte bine si pentru care interpreta a primit diploma de “Cel mai bine vandut album” – sectiunea folclor, acordat de casa de discuri RBA.

In prezent, artista este casatorita si are un baiat pe nume Catalin si un nepot care i-a calcat pe urme.

Share

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continue reading

Next post

Steliana Sima


Thumbnail
Previous post

Nineta Popa


Thumbnail

OlteniaPopular

Dulce-i graiul de folclor!

Current track
TITLE
ARTIST

Background
Citește articolul precedent:
Petrica Mitu Stoian

Petrica Mitu Stoian este un interpret de muzica populara, nascut la data de 18 septembrie 1960 in Izverna, Mehedinti. Dragostea...

Închide