Semne si superstitii despre numarul copiilor pe care il vei avea

Semne si superstitii despre numarul copiilor pe care il vei avea

Fetele si baietii, adolescentii si chiar adultii, din vechime, s-au antrenat in jocuri mai mult sau mai putin serioase, in superstitii, si semne despre cati copii vor avea…
Chiar si in zilele societatii informationale, astfel de vechi, credinte vechi framanta gandurile fetelor si femeilor curioase sa afle un semn al destinului despre cati copii vor naste. Iata numai cateva din aceste credinte, semne si superstitii:

– Cati copii o sa ai
Cati copii vei avea?
De cate ori sufli pentru a indeparta tot puful de pe o papadie iti vesteste numarul de copiii pe care ii vei avea. Intr-o alta varianta a acestei metode de ghicit, este necesar sa sufli cu toata puterea intr-o papadie, numarul de perisori moi continand semintele ramasi pe floare fiind egal cu numarul de copiii care ti se vor naste.

– Daca legi de un fir de ata o greutate (in unele variante o verigheta), si o atarni deasupra incheieturii mainii (sau palmei deschise) a unei persoane, aceasta va incepe sa se miste de la sine, indicandu-ti cati copii vei avea, cati dintre ei vor fi fete, si cati baieti. Daca aceasta greutate (verigheta) se roteste inseamna ca vei avea o fata. Daca penduleaza inainte si inapoi, o sa ai un baiat. In cazul cand greutatea ori verigheta se misca cand penduland, cand rotindu-se, sau face pauze intre miscarile de rotatie, poti descoperi cati copiii te vor mosteni. Aceasta metoda babeasca nu presupune ca o femeie sa fie insarcinata! Se spune ca, in acest fel, ti se adevereste si cati copii ai deja.

– Numarul de x-uri din palma dreapta coincide cu numarul de copiii pe care o sa ii ai.

– Daca iti strangi sub forma de pumn mana stanga, si numeri cate incretituri ai pe latul palmei, ai sansa de a descoperi cati copiii vei avea.

– O alta superstitie consta in a afla cati copii vei avea in functie de cate ori iti poti cuprinde incheietura mainii intre degetul mare si cel aratator.

– Daca tai un mar in doua si numeri cate seminte gasesti inlauntrul fructului, vei afla cati copii o sa ai.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.