Petrica Mitu Stoian

Petrica Mitu Stoian este un interpret de muzica populara, nascut la data de 18 septembrie 1960 in Izverna, Mehedinti. Dragostea pentru muzica a avut-o de mic copil iar mama sa era convinsa de vocatia acestuia, spunand ca poate ajunge un om al muzicii.

Artistul a fost descoperit de Marioara Murarescu iar debutul sau a avut loc la emisiunea Tezaur Folcloric. Ulterior, a participat la numeroase festivaluri si concursuri de folclor unde a fost premiat: in anul 1993 castiga premiul I la Festivalul “Maria Lataretu” de la Tg. Jiu iar in 1994 si 1995 ocupa primul loc in“Topul tinerilor interpreti”. Tot in acelasi an, interpretul este angajat al Ansamblului Artistic Profesionist“Doina Gorjului” din Targu Jiu.

Petrica Mitu Stoian a imprimat primul sau disc Electrecord “Astept sa rasara luna”, in anul 1995. De-a lungul carierei sale a compus peste 400 de cantece populare, 19 CD-uri solo precum si impreuna cu interpretii Niculina Stoican si Constantin Enceanu. Cantecele artistului sunt cantece de dor, de dragoste, de jale inspirate din viata omului de rand.

In anul 2007 lanseaza albumul “Din Izverna-n Visina” iar in repertoriul sau mai intalnim si albume precum: “De la luna pan’ la soare”, “Mi-o lasat mosul canuta”, “De pastram ce-am castigat”, etc.

In timpul sau liber, interpretul prefera sa citeasca o carte sau sa vizioneze o piesa de teatru. De altfel, a si jucat un rol alaturi de Matilda Pascal Cojocarita si Gheorghe Turda.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.