Nineta Popa

Nineta Popa este o interpreta de muzica populara din Tara Lovistei. S-a nascut la 19 iulie 1959 intr-o familie cu 4 copii in localitatea Boisoara, judetul Valcea.

Interpreta s-a facut remarcata dupa terminarea liceului, urmand apoi cursurile unei facultati de muzica. In anul 1989 a fost primita ca interpreta in Ansamblul “Cindrelul” si “Junii Sibiului”.

Primul album a fost imprimat cu ajutorul ansamblurilor din care a facut parte, alaturi de Mircea Marcos, Dumitru Giurca si Maria Lia Bologa. Al doilea album scos de artista se intituleaza “Buna ziua, maica buna” iar urmatorul CD a fost “Sunt o fata din Boisoara”.

In momentul de fata, Nineta Popa activeaza in Orchestra “Doina Argesului” din Pitesti. De asemenea, face echipa alaturi de sotul sau care e electronist si se ocupa de partea de sunet iar ea este responsabila cu vocea.

Discografia Ninetei Popa cuprinde urmatoarele materiale: “Badea cu caciula sura”, “Buna ziua, maica buna”, “De la stana din Batrana”, “Dragu-mi-i s-aud cantand”, “Trec zilele omului”.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.