Mariana Ionescu Capitanescu

Written by on ianuarie 24, 2016

Mariana Ionescu Capitanescu este o indragita interpreta de muzica populara de origine romana.

Reprezentanta de seama a folclorului oltenesc, Mariana Capitanescu s-a nascut pe data de 6 mai 1969, in localitatea Danciulesti, judetul Gorj.

Mariana Ionescu Capitanescu a indragit cantecul popular inca din copilarie, dar activitatea artistica profesionala a inceput-o la varsta de 19 ani cand s-a angajat la ansamblul `Valceanca` din Ramnicu Valcea.

In anul 1991 , la varsta de 22 de ani, Mariana Ionescu Capitanescu obtine cele mai importante premii din cariera artistica: premiul I la festivalul national `Maria Tanase` de la Craiova, respectiv Marele Premiu la concursul `Topul tinerilor interpreti`, organizat de Radiodifuziunea Romana.

Aceste premii i-au adus consacrarea artistica, urmand apoi o serie de inregistrari la radio si filmari la televiziune.

Mariana Ionescu Capitanescu este angajata a Ansamblului Profesionist `Maria Tanase` din Craiova, alaturi de mari nume ale cantecului popular oltenesc: Constantin Enceanu, Niculina Stoican, Petrica Mitu Stoian, Filuta Bogdan, Marius Magureanu, Manuela Motocu, Marcu Nicolici, Lavinia Birsoghe, Liliana Popa.

Fiecare om are nevoie de un model de urmat. Pentru Mariana Ionescu Capitanescu acesta a avut un singur nume: Maria Ciobanu. Artista recunoaste ca nu s-ar fi apucat de cantat daca nu ar fi auzit-o si indragit-o pe `Ciocarlia` muzicii romanesti.

Mariana Ionescu Capitanescu este casatorita cu Dan Capitanescu. Nunta a avut loc pe 15 august 1998. Un an mai tarziu s-a nascut primul lor copil, Anthony.

La sfarsitul lui 2010, Mariana Ionescu Capitanescu a adus pe lume o fetita, pe Tara Maria.

Share

Reader's opinions

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.


Continue reading

Next post

Steliana Sima


Thumbnail
Previous post

Nineta Popa


Thumbnail

OlteniaPopular

Dulce-i graiul de folclor!

Current track
TITLE
ARTIST

Background
Citește articolul precedent:
Olguta Berbec

Artista și-a petrecut copilăria într-zonă cu oameni păstrători ai tradițiilor și portului popular. A absolvit în 1998 Școala Generală Mărășești...

Închide