Maria Ghinea

Maria Ghinea este o interpreta de muzica populara si de petrecere din tara noastra. S-a nascut la data de 20 septembrie 1968, in satul Casa Veche din comuna Olanu, judetul Valcea.

A urmat scoala primara si gimnaziul in comuna sa natala, perioada in care a participat la o serie de concursuri scolare. Liceul l-a urmat in municipiul Ramnicu Valcea iar mai tarziu a urmat cursurile Facultatii de Muzica din Bucuresti, terminand Pedagogie muzicala.

Ulterior a aparut la Festivalul “Maria Lataretu” de la Tg-Jiu unde a primit locul I, iar apoi la “Cantarea Romaniei”, unde a primit, de asemenea, locul I, fiind remarcata de cunoscutul dirijor si compozitor, Constantin Arvinte, care de fapt a si descoperit-o pe artista. Dupa terminarea liceului s-a angajat ca solista de muzica populara la Orchestra “Valceanca” din Ramnicu Valcea iar in anul 1988 realizeaza si primele imprimari alaturi de aceasta orchestra, sub bagheta dirijorului Ionel Puia.

In anul 2001, Maria devine solista Ansamblului “Calusul” din Scornicesti, Olt iar in prezent este solista a Ansamblului Profesionist Doina Oltului din Slatina si colaboreaza si cu maestrul Nicolae Botgros.

Artista a realizat de-a lungul carierei sale 8 albume: “Marie, draga Marie”, “Doua vieti dac-as trai”, “Nevestica mea frumoasa”, “M-a cuprins un dor de casa”, “Maria Ghinea si lautarii de la Chisinau”, etc.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.