Articole

Limba cu praz și măsline

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Android

Limbă cu praz și măsline reprezinta o specialitate pur olteneasca. Limba cu praz și măsline este o rețeta ușoara care nu necesită multă perseverență și muncă.

Ingrediente:

  • 300 g  limba
  • 1 ceapa mare
  • 2 fire de praz
  • 300 g masline
  • 1 cana de vin alb sec sau demisec
  • 2-3 linguri de pasta tomate
  • Zeama in care a fiert limba
  • condimente
  • ulei

Mod de preparare :

Limba se pune la fiert împreună cu condimentele. După fierbere se toacă mărunt și se încearcă să se curețe de pielițe.

Separat, se călește ceapa tocată mărunt. Se adaugă măslinele și se țin și ele câteva minute la călit până ce prazul este tocat rondele potrivite și adăugat. Întregul amestec se lasăla foc mic pan ace prazul se inmoaie bine. La sfarsit, se adauga apa in care a fiert limba, doar cat sa fie acoperite toate ingredientele si se lasa sa fiarba la foc redus. Atunci cand acestea s-au fiert se adauga limba taiata bucati si se lasa sa fiarba. Spre finalul fierberii se adauga bulion.

Pentru un gust mai placut mancarea de limba cu praz si masline se baga la cuptor cateva minute – circa 30. Se adauga sare dupa gust.

Pofta buna!

Share

Lasă un Comentariu

Your email address will not be published.


*


Citește articolul precedent:
silvia-radu-bradul-de-craciun-pentru-pman-ar-urma-sa-ajunga-in-chisinau-azi-seara-1512122735
Tradiția și semnificația bradului de Crăciun

O tradiție importantă asociată sărbătorii Crăciunului o reprezintă împodobirea bradului de Crăciun. Se spune despre brad că este un pom al vieții datorită faptului că...

Închide