Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit.

Îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Mîțu Stoian a murit. Cunoscutul artist se afla în stare gravă la secţia ATI de la spitalul din Reşiţa, s-a stins din viață la vârsta de 61 de ani.

Artistul avea o bronhopneumonie severă cauzată de COVID-19. După ce și-a făcut debutul la cunoscuta emisiune „Tezaur folcloric”, fiind descoperit de nu mai puțin renumita Marioara Murărescu, Mîțu Stoian a participat la multe festivaluri de folclor și a luat numeroase premii.

În anul 1995, interpretul a fost angajat al Ansamblului Artistic „Doina Gorjului” din Târgu Jiu. În prezent era angajat al Ansamblului „Maria Tănase” din Craiova, oraș în care și locuia.

Născut pe data de 18 septembrie 1960, in Izverna – Plaiul Closanilor, Mehedinti. Nepot al renumitei interprete de muzica populara, Domnica Trop, el și-a dorit să fie păstrator al folclorului autentic mehedintean.

Din anul 1995, Petrica Mitu Stoian a fost angajat al Ansamblului Artistic Profesionist ,,Doina Gorjului din Targu Jiu.

Cantecele sale sunt adresate omului de rand, sunt cantece de veselie si de instrainare, tradiții de nuntă sau de înmormantare, si doine, care ii sunt cele mai dragi. Tot in 1995, Petrica Mitu Stoian a imprimat primul sau disc Electrecord, `Astept sa rasara luna`.


Albumele lui Petrica Mitu Stoian, peste zece la numar, contin cantece de veseliem traditii de nunta (`Insoara-l nu-l mai lasa`), ritualuri de inmormantare (`Hora de pomana`) si doine.

Dumnezeu să-l odihnească!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: