Despre descântece și farmece

Descântecul face parte din practicile derivate din magia personala. Este acțiunea unei persoane asupra alteia.Prin etimologie, cuvântul implica o idee de voință. Se disting mai multe feluri de descântece: mai întâi inconștientul și conștientul; apoi cel al urii și al dragostei; în sfârșit, cel care se exercită asupra operatorului sau auto-descântecul și cel care se exercită asupra altcuiva.
Puterea descântecelor ca și a celorlalte practici vrăjitorești fiind bazată pe credința, autosugestie și sugestie, iar scopul lor fiind alinarea și vindecarea suferințelor omenești și chiar a animalelor, oricine cunoaște că puterea influenței personale poate fi un perfect descântător.
Descântecele se fac în orice timp al zilei sau nopții, afară de zilele de sărbătoare. În unele cazuri se cere ca descântecul să fie spus de un bărbat, o fată sau o femeie ce are copii etc.
Ritualul actului de vrăjitorie e centrat în firul rostirii descântecului. Formula este totdeauna esența performanței magice.
Vraja (farmecul) este totalitatea formelor ceremonialului întrebuințat de vrăjitoare pentru a ajunge la un rezultat, ce-l urmărește, iar descântecul este formula verbală care face parte integrantă și indispensabilă din vraja. Prin vrăji, se pot despărți doua persoane: doi prieteni, doi iubiți, părinte de copil etc.; farmecele au scop ca persoana ce farmecă sau pentru care se farmecă să se facă frumos, plăcut, atrăgător.Un rol deosebit îl dețin farmecele de dragoste ce au în vedere atragerea celui iubit, legarea magica a unui bărbat (femeie) pentru totdeauna; desfacerile au ca scop fie îndepărtarea de la sine a tuturor vrăjilor, farmecelor, fie a dezlega legăturile magice sau farmecele acute altor persoane.

1 Comment on Despre descântece și farmece

  1. Mă doare capul 24 din 24 am vreo farmece făcută

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.