Constantin Enceanu

Constantin Enceanu este un simbol al muzicii populare oltenesti nascut la data de 16 februarie 1964 in satul Visina Noua, undeva aproape de Dunare.

Dragostea pentru muzica a mostenit-o de la mama sa care a fost talentata insa parintii acesteia nu au lasat-o sa plece la Bucuresti sa-si urmeze visul si astfel ea a vrut sa-i ofere fiului sau sansa pe care ea nu a putut-o avea.

Tanarul interpret a cantat de mic la serbarile scolare iar in clasa a VIII-a a participat la Cantarea Romaniei si a castigat premiul al treilea pe tara. A urmat apoi Liceul Energetic din Craiova si in acelasi timp a absolvit si cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova.

Intre anii 1985 si 1991 a participat la 19 concursuri si festivaluri din tara, castigand diverse premii insa in anul 1991 a castigat premiul I la Corabia de aur si la festivalul Maria Tanase din Craiova. Tot in acelasi an a inregistrat 5 piese iar in anul urmator a avut inregistrari la radio si a colaborat cu Televiziunea Romana. Doamna Florentina Satmari a fost prima redactora care l-a incurajat si cu care a colaborat Constantin Enceanu.

In urma unui concurs, in anul 1992, acesta a fost angajat la Ansamblul Maria Tanase ca solist vocal iar de atunci pana in prezent este membru al acestui ansamblu cu care a efectuat o serie de turnee in strainatate in Grecia, Iran,Egipt, etc.

Din pacate, in anul 1993, mama artistului s-a stins din viata dar a plecat cu sufletul impacat ca si-a vazut fiul indeplinindu-si visul de a canta.

In anul 1994, interpretul a scos prima caseta Electrecord cu orchestra Maria Tanase dirijor Nicu Cretu, intitulata “A naibii de mandrulita”iar in anul 1997 a scos-o pe cea de-a doua intitulata “Stai cu mine omule sa-ti cant”. Urmeaza cea de-a treia caseta scoasa in anul 1999, a patra in anul 2001 si a cincea in anul 2003 intitulata “De mic am fost om cinstit”.

In repertoriul sau, intalnim balade, doine, hore si sarbe. Printre albumele artistului se mai numara si: “Drag mi-e cand mai vin pe acasa”, “Multa lume ma vorbeste”, “Cine e oltean ca mine”, etc.

Indragitul interpret se considera implinit si pe plan personal, avand o familie frumoasa, sotia Angela si o fata Cristina Catalina, care l-au sustinut de-a lungul carierei sale.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.