Constantin Enceanu

Winamp, iTunes Windows Media Player Real Player QuickTime Android

Constantin Enceanu este un simbol al muzicii populare oltenesti nascut la data de 16 februarie 1964 in satul Visina Noua, undeva aproape de Dunare.

Dragostea pentru muzica a mostenit-o de la mama sa care a fost talentata insa parintii acesteia nu au lasat-o sa plece la Bucuresti sa-si urmeze visul si astfel ea a vrut sa-i ofere fiului sau sansa pe care ea nu a putut-o avea.

Tanarul interpret a cantat de mic la serbarile scolare iar in clasa a VIII-a a participat la Cantarea Romaniei si a castigat premiul al treilea pe tara. A urmat apoi Liceul Energetic din Craiova si in acelasi timp a absolvit si cursurile Scolii Populare de Arta din Craiova.

Intre anii 1985 si 1991 a participat la 19 concursuri si festivaluri din tara, castigand diverse premii insa in anul 1991 a castigat premiul I la Corabia de aur si la festivalul Maria Tanase din Craiova. Tot in acelasi an a inregistrat 5 piese iar in anul urmator a avut inregistrari la radio si a colaborat cu Televiziunea Romana. Doamna Florentina Satmari a fost prima redactora care l-a incurajat si cu care a colaborat Constantin Enceanu.

In urma unui concurs, in anul 1992, acesta a fost angajat la Ansamblul Maria Tanase ca solist vocal iar de atunci pana in prezent este membru al acestui ansamblu cu care a efectuat o serie de turnee in strainatate in Grecia, Iran,Egipt, etc.

Din pacate, in anul 1993, mama artistului s-a stins din viata dar a plecat cu sufletul impacat ca si-a vazut fiul indeplinindu-si visul de a canta.

In anul 1994, interpretul a scos prima caseta Electrecord cu orchestra Maria Tanase dirijor Nicu Cretu, intitulata “A naibii de mandrulita”iar in anul 1997 a scos-o pe cea de-a doua intitulata “Stai cu mine omule sa-ti cant”. Urmeaza cea de-a treia caseta scoasa in anul 1999, a patra in anul 2001 si a cincea in anul 2003 intitulata “De mic am fost om cinstit”.

In repertoriul sau, intalnim balade, doine, hore si sarbe. Printre albumele artistului se mai numara si: “Drag mi-e cand mai vin pe acasa”, “Multa lume ma vorbeste”, “Cine e oltean ca mine”, etc.

Indragitul interpret se considera implinit si pe plan personal, avand o familie frumoasa, sotia Angela si o fata Cristina Catalina, care l-au sustinut de-a lungul carierei sale.

Lasă un Comentariu

Your email address will not be published.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.