Borș oltenesc cu praz

O rețetă gustoasă, specifică bucătăriei din Oltenia.

Ingrediente:

3 fire praz
3 morcovi
2 ardei
3 rosii
3 cartofi
200 g fasole fideluta
250 g slanina cu boia
 borș
1 praf boia iute
 sare
Preparare:

Se taie slăninuța cubulețe și rumenește la foc mic. Cubulețele de slăninuță se scot din tigaie și se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant.

Între timp, se curață toate legumele, se spală, se taie mărunt și se pun în oala să fiarbă la foc potrivit.

După ce au fiert, se scot roșiile și morcovii cu spumiera și se pasează cu blenderul. Crema se toarnă în ciorba și se lasă sa clocotească încă puțin.

Se drege cu sare și piper, se adaugă borș, iar, la sfârșit, se pun cubulețele de slăninuță și rondelele de praz tăiate fin. Borșul se servește ornat cu pătrunjel verde și cu boia iute de ardei.

sursa foto: retete.acasa.ro

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Limba cu praz și măsline

Închide